YogaKey

Yoga voor iedereen

Julianalaan 54, Delft
+31-(0)618474458

Yoga

India is de bakermat van de yoga. Yoga bestaat vermoedelijk al duizenden jaren. Er zijn veel stijlen. Bij Yogakey leer je de energieke en vloeiende stijl van de Ashtanga Yoga kennen met yogaseries die een vaste volgorde hebben. Dat is prettig en duidelijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n yogaserie te leren. Zo kan iedereen met plezier meedoen en beleven hoe een goede adembeheersing het bewegen licht en soepel maakt. Ken je de volgorde van jouw persoonlijke oefening? En weet je welke opties goed voor jouw lichaam zijn?

Dan kun je overal yoga doen, want je hebt er eigenlijk niets voor nodig. Ook kost het maar weinig ruimte en kun je yoga binnen maar ook in de buitenlucht doen. Daarom is yoga vaak de sleutel tot dagelijks voldoende bewegen, ontspanning en een gezonder leven. Veel mensen hebben dat inmiddels al ontdekt waardoor yoga tegenwoordig enorm populair is.

Ashtanga yoga is wereldwijd bekend geworden door de inzet van yogaleraar Pattabhi Jois, zijn familie en hun leerlingen. Een groot voordeel van Ashtanga Yoga is de systematiek en veelzijdigheid voor verschillende niveau's. Er zijn 8 onderdelen waar je aandacht aan kunt besteden. Dus niet alleen aan lichaamsbeheersing maar ook aan leefstijl, zelfobservatie, adembeheersing, terugtrekken van de zintuigen, concentratie, meditatie en een vreugdevol leven. Je kunt hier meer lezen over Ashtanga yoga:

Manju Pattabhi Jois
Pattabhi Jois

Beginnen met yoga

Yoga begint met het gewoon te doen. Kennismaken met yoga kan niet in 1 les. Daarom kun je bij Yogakey een yogacursus doen van 10 lessen. Zo'n cursus is ook geschikt om je vaardigheden op te frissen. Er zijn rustige lessen en actieve lessen. Ook zijn er lessen met een extra thema zoals yogavoice. In deze lessen is er ook aandacht voor het stemgebruik.

In de lessen doen we yogaseries: een vaste volgorde van houdingen en bewegingen. Voor de uitvoering van deze oefeningen zijn er verschillende opties. In de loop der tijd leer je meer oefeningen en meer opties kennen. Je kiest telkens voor een bepaalde optie. Zo bouw je een yogaserie op die bij je past. Door regelmatig aan yoga te doen, merk je wat de effecten zijn, fysiek en mentaal.